Tinolang Manok

(kipgerecht)

Ingrediënten
2 eetlepels olie
1 ½ eetlepel fijngehakte knoflook
4 eetlepels fijngehakte ui
1 eetlepel geschilde en fijngehakte gemberwortel
1 ½ kg kip in serveerklare stukken
2 eetlepels patis (vissaus: Toko)
¾ l water
½ liter in blokjes gesneden groene papaja (Toko: kan vervangen worden door dezelfde hoeveelheid courgette)
½ liter spinazieblaadjes
Zout en peper

Bereiden
Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de ui, knoflook en gember glazig.
Voeg de kip toe en blijf omscheppen totdat de kip een mooie kleur begint te krijgen. Breng op smaak met zout, peper en patis.
Voeg het water toe. Doe het deksel op de pan en temper het vuur. Op een laag pitje koken totdat de kip gaar is. Voeg de papaja of courgette toe en kook zonder deksel totdat de groente gaar is. Vuur uit en de spinazie toevoegen.
Heet serveren met rijst.