Sinigang na sugpo

(groentesoep met garnalen, bijgerecht)

Ingrediënten
6 rauwe tijgergarnalen of 12 koningsgarnalen (Chinese garnalen, scampi)
Ca 1,5 l water
1 eetlepel tamarinde (toko)
1 dl heet water
2 grote tomaten, in vieren
200 gr. Jonge sperziebonen, in stukjes
150 gr witte kool (of spitskool) in reepjes
1 theelepel witte peper
zout

Bereiden
Kook de grote garnalen ca. 8 minuten in het water of tot ze net gaar zijn. Schep ze er uit en kook de garnalenbouillon in tot 1 liter. Week te tamarinde 15 min. In het hete water. Zeef het bij de bouillon en voeg alle groenten toe. Breng aan de kook en kook de groenten beetgaar.
Voeg de garnalen toe en breng de soep op smaak met zout en peper. U kunt de soep ook op smaak brengen met chilisaus, sojasaus, citroensap of limoensap.
De soep wordt als bijgerecht geserveerd (dus samen met hoofdgerecht en rijst).