Saladang Prutas

(nagerecht, 6-8 personen)

Ingrediënten
1 heel blik tropische fruitsalade (toko)
1 klein blik ananas (stukjes)
1 middel blik Jackfruit (toko)
1 middel blik jonge kokos (toko)
1 middel blik palmzaden in zware siroop (toko)
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels gecondenseerde, gesuikerde melk uit blik (toko)
250 ml room
2 bollen vanille-ijs

Bereiden
De fruitsalade, ananas, jackfruit en kokos laten uitlekken in een zeef. De palmzaden onder warm water afspoelen totdat de dikke suikersiroop weg is.
Jackfruit en kokos in stukjes snijden (ongeveer even groot als de stukjes ananas en fruitsalade).
Alle vruchten in een grote kom mengen. De melk en de room toevoegen en alles goed mengen. De rozijnen en het ijs toevoegen en goed mengen.
Het mengsel afgedekt in de koelkast ijskoud laten worden (mag zelfs een klein uurtje in de diepvries) en dan serveren. Zeker in de zomer een heerlijk en gemakkelijk nagerecht.

(n.b. de melk die over is kunt u heel goed in een gesloten potje in de koelkast bewaren, tot wel 2 maanden)