Rellenong talong

(Gevulde aubergines)

Ingrediënten
2 middelgrote aubergines
1½  eetlepel arachideolie
zout
1 ui, gesnipperd
peper uit de molen
3 teentjes knoflook, ragfijn gehakt
2 eieren, losgeroerd
ragfijn gehakt
1 eetlepel sojasaus
400 g grof gemalen varkensgehakt
2 grote tomaten, ontveld, het vrucht­vlees in blokjes

Bereiden
Halveer de aubergines. Leg de stukken enkele minuten in kokend water waar­aan wat zout is toegevoegd. Schep zo­veel vruchtvlees uit de auberginehelf­ten dat er kuipjes met wanden van 1 centimeter dikte ontstaan. Verwarm de oven voor tot 225° Celsius.
Verhit de olie in een wok of wadjan, fruit daarin heel even de ui en knof­look en voeg daarna het gehakt toe. Laat alles zolang, onder voortdurend omscheppen, bakken tot het gehakt in kruimels uiteenvalt. Voeg dan de blok­jes tomaat toe en strooi er zout en peper naar smaak over. Schep alles heel goed om.
Verdeel het mengsel daarna over de uitgeholde aubergines. Schenk er de met sojasaus losgeroerde eieren over. Plaats de aubergines op het rooster in het midden van de oven. Laat ze 10 tot 12 minuten in de oven bakken. Dien de gevulde aubergines zo warm moge­lijk op.