Becca’s Bami

(voor 12 personen)

Ingrediënten
227 gram Pancit Canton (Canton bamie)
250 gram Lungkow vermicelli
150 gram spekjes
200 gram varkensleverof runderlever
150 gram kippenvlees
150 gram garnalen (gepeld)
1 ui
1 wortel
100 gram boontjes
200 gram bamigroenten
3 eetlepels olie
5 eetlepels sojasaus
1 eetlepel citroensap
1 theelepel vetsin
1 glas water
1 eetlepel zout
peper

Bereiden
Eerst de boontjes schoonmaken en schuin in stukjes snijden. De wortel schillen en in dunne reepjes (lucifers) snijden. De ui schillen en in kleine stukjes snijden. De varkenslever in kleine stukjes snijden. Het kippenvlees in stukjes snijden.
Dan in een grote pan de olie verhitten (middel vuur) en de spekjes bakken. De ui toevoegen en mee bakken. Dan de lever en de kip toevoegen en mee bakken. De garnalen toevoegen.
Vervolgens het water toevoegen en 5 minuten afgedekt laten koken.
Hierna de vermicelli 1 minuut in warm water weken en in stukken knippen.
Daarna vermicelli en pancit canton mengen met alles in de pan.
Daarna groenten toevoegen en mengen.
Op het laatst sojasaus, citroensap, zout, peper en vetsin toevoegen en 5 minuten goed mengen.