Puto (Filippijns gebak)

Ingrediënten
2 koppen rijstbloem (toko)
½ theelepel zout
3 theelepels bakpoeder
2 koppen kokosmelk (toko)
1 kop suiker
1 theelepel anijszaadjes (wel lekker, maar niet noodzakelijk)
geraspte kaas

Bereiden
Zeef de rijstbloem, het zout, het bakpoeder en de suiker in een kom. Voeg de kokosmelk toe en roer goed tot een volledig glad mengsel. Voeg eventueel anijszaad toe.
Vul bakblikjes voor kleine cakejes (muffins) voor 2/3 met het mengsel.
De cakejes worden 30 minuten in een stoompan gestoomd.
Zodra ze klaar zijn, er wat geraspte kaas op strooien en af laten koelen.

(Als u geen stoompan heeft, kunt u ook een gewone grote kookpan met deksel nemen. Zet op de bodem b.v. 3 aardewerken kopjes op eierdopjes met daarop een rooster. Water erin, zodat het rooster niet wordt geraakt, op het vuur zetten en stomen met uiteraard het deksel op de pan.)