Pinakbet

(groentegerecht)

Ingrediënten
12 kleine aubergines of 4 grote, in grote stukken gesneden
1 ampalaya (bittere meloen) in grote stukken gesneden (toko)
6 okra's, in grote stukken gesneden (toko)
250 gram kousenband (lange sperziebonen, toko)
4 rijpe tomaten in stukjes gesneden
stukje gember (2 cm) in dunne plakjes gesneden
1 middelgrote ui, in fijne ringen gesneden
5 eetlepels tomatenpuree
350 ml water
6 tenen knoflook
2 eetlepels olie
zout

Bereiden
Kook de aubergine, ampalaya, okra, kousenband, tomaten, gember, ui en tomatenpuree in het water. Niet roeren, alleen wat schudden met de pan om alles te mengen, anders neemt de bitterheid van de ampalaya de overhand. Zorg ervoor dat alles net gaar is, maar niet verkookt. (gaat handig in een oven van 200 gr. C)
Fruit de uitgeperste of zeer fijn geneden knoflook in de olie en voeg bij de rest. Breng op smaak met wat zout.