Pancit Molo

(wontonsoep)

Ingrediënten
1 pak wonton- of pancitvellen (diepvries, toko)
3 gedroogde Chinese champignons, geweekt (toko)
250 gr varkensgehakt
50 gr garnalen, fijngehakt
50 gr waterkastanjes, fijngehakt (blikje)
2 lente-uien, fijngehakt
1 eetlepel lichte sojasaus
zout en peper

Soep:
2 liter kippenbouillon
100 gr kipfilet, gekookt
100 gr gepelde garnalen
100 gr doperwten (diepvries)
zout en peper
2 eetlepels olie
2-3 tenen knoflook, uitgeperst
2 lente-uien, gesnipperd

Bereiden
Laat de wontonvellen ontdooien en bewaar ze tot gebruik onder een vochtige doek tegen het uitdrogen. Knijp de champignons uit, bewaar het weekwater, verwijder de stelen en hak de hoeden fijn. Vermeng in een kom het gehakt met de champignons, garnalen, waterkastanjes en lente-uien. Breng deze vulling op smaak met sojasaus, zout en peper.
Breng intussen de kippenbouillon alvast zachtjes aan de kook. Leg een lepel vulling op het midden van elk wontonvel en vouw ze dubbel tot een drieboek. Vouw de middelste punt over de vulling terug en knijp de twee buitenste punten boven de vulling samen. Maak de randen iets vochtig om te kunnen plakken. Laat de wontons in de kokende bouillon glijden en kook tot ze gaan drijven. Voeg het kippenvlees, de garnalen en de erwten toe en laat even meekoken.
Breng op smaak met zout en peper en warm door.
Bak de knoflook even bruin in de olie en roer door de soep.
Bestrooi tenslotte met gehakte lente-uitjes en serveer meteen.