Pancit Lomi

(noedelsoep)

Pancit Lomi wordt op veel verschillende manieren gemaakt en eigenlijk altijd gegeten, als ontbijt, lunch of tussendoortje. Dit is mijn recept.

Ingrediënten
500 gram lomi noedels (toko: Pancit Canton noodles voldoen anders ook)
250 gram gaar kippenvlees, in blokjes
250 gram visballetjes, ontdooid (toko, diepvries)
1 wortel, in lucifertjes gesneden
200 gram prei, in ringen (alleen wit en lichtgroen gebruiken)
2 liter kippenbouillon
2 eieren, losgeklopt
1 eetlepel olie
1 eetlepel fijngehakte knoflook
1 ui, gehalveerd en dan in dunne ringen gesneden
1 theelepel sesamolie
Zout en peper naar smaak

Bereiden
Verwarm een pan met dikke bodem. Doe de olie er in en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de wortel toe en bak roerend gedurende 30 seconden. Voeg de kip toe en roerbak op hoog vuur voor 30 seconden. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de visballetjes erbij en de noedels. Laat 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de prei toe.
Laat het ei in een dun straaltje in de soep lopen en roer. Doe het vuur uit en roer de sesamolie erdoor. Direct heet serveren.