Pancit Canton (noedelgerecht)

Pancit wordt veel gegeten als er iets te vieren is, zoals een geboorte, een verjaardag en een bruiloft. De lange noedels zijn een wens voor een lang leven.

Ingrediënten
1 pak Canton mie, 227 gr (toko)
1 pak Dizhu vermicelli, 100 gr (toko)
1 winterwortel, in luciferreepjes gesneden
1 kop witte kool in reepjes
1 uit, in fijne stukjes gesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
100 gram spekjes
250 gr varkens- of kippenvlees, in kleine blokjes
250 gr grote garnalen, gepeld
3 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels lichte soyasaus (toko)
1 eetlepel vissaus (toko)
2 eetlepels citroensap
mespuntje vetsin
zout, peper

Bereiden
Week in een kom de Dizhu vermicelli in ruim koud water (meestal zit hier een touwtje omheen: dat moet er af).
Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg vlees en spekjes to en bak totdat alles gaar is. Voeg de garnalen en de groenten toe en bak even verder (de groenten moeten knapperig blijven. Breng op smaak met peper en vetsin.
Voeg nu de droge Canton mie en de uitgeknepen Dizhu vermicelli toe en roer alles onder elkaar. Breng op smaak met de soyasaus, vissaus en citroensap en eventueel zout. Als het te droog is, wat warm water toevoegen. De Canton mie moet namelijk zacht worden, maar er mag geen saus ontstaan. Goed door elkaar roeren en warm opdienen.