Paksiw na Isda (visgerecht)

Ingrediënten
1 kg Bangus (melkvis, soms op de markt te koop) of andere stevige witvis, gefileerd
8 eetlepels azijn
4 eetlepels water
1 ½ theelepel zout
2 teentjes knoflook, fijngestampt
Een stukje (2 cm) gemberwortel, fijngestampt
2 rode of gele parika’s, in stukken
½ ampalaya (bittere meloen) in stukken (toko)
1 aubergine, in stukken

Bereiden
Snij de vis in grote stukken.
Stamp de knoflook en de gemberwortel fijn (door te stampen in een vijzel (te koop bij de toko) komen de aromatische stoffen beter vrij).
Doe de vis samen met alle ingrediënten, behalve de ampalaya en de aubergine, in een pan die niet aanbakt (b.v. teflon pan), deksel op de pan en breng alles zachtjes aan de kook. (let op dat het niet droogkookt, anders een beetje water toevoegen).
Laat 10 minuten zachtjes koken en keer de vis voorzichtig om zodat alles gaar is.
Doe alles in een schaal met deksel en laat het gerecht 2 dagen “trekken” in de koelkast.
Verwarm het gerecht voorzichtig boven een klein vuurtje. (let op dat het niet droogkookt, anders een beetje water toevoegen).
Voeg gedurende de laatste 5 minuten de ampalaya en de aubergine toe.
Warm serveren met rijst.