Lumpiang Shanghai

( Snack)

Ingrediënten
1/2 kg gehakt, half om half
1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
1 winterwortel, geraspt
2 eetlepels lichte sojasaus
1 theelepel zwarte peper (gemalen)
eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel zout
1 pakje loempiavellen van ongeveer 20x20 cm (diepvries, Toko)
Olie om te frituren

Bereiden
Meng in een grote kom het gehakt, de ui en de wortel. Meng alles goed met de handen door elkaar. Voeg beetje bij beetje de sojasaus, knoflookpoeder, peper en zout toe en kneed alles goed door elkaar.
Leg een loempiavel op de snijplank en snij hem in 4 stukken van ongeveer 10x10 cm.
Leg in het middel van ieder stuk een rolletje vulling ter dikte van een pink en laat links en rechts zeker 1 cm vrij.
Pak het onderste stuk van het vel en vouw het over de vulling. Neem de linker en de rechterkant en vouw die naar het midden toe over de vulling. Bevochtig de bovenkant en vouw over alles heen zodat een mooi gesloten rolletje ontstaat. Doe dit voor de gehele vulling.
Verhit de olie tot 190 gr. Celsius. Bak de loempia's in kleine porties (max 6 stuks) gedurende 3-4 minuten goudbruin.

Serveer de loempia's met zoete chilisaus, sojasaus met citroen of bananenketchup (allemaal in de Toko verkrijgbaar).

Tip: de loempia's kunnen heel goed ingevroren worden, maar leg er wel steeds velletjes plastic tussen.