Lechon Kawali

(geroosterd varkensvlees)

Ingrediënten
1 kg buikspek, in hapklare blokjes
4 teentjes knoflook, fijngestampt
1 theelepel peperkorrels (zwart)
2 eetlepels zout
Water
Olie

Voor de saus:
1 eetlepel sojasaus
2 Ĺ eetlepel azijn
1 teentje knoflook, fijngehakt
Chili pepertje, fijngehakt

Bereiden
Doe het varkensvlees in een kookpan en bedek met water. Voeg de knoflook, peper en zout toe.
Breng alles aan de kook, temper het vuur en laat zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is (ongeveer 1 uur). Giet het water af. Frituur nu de stukjes vlees in kleine partijen in de olie totdat ze goudbruin zijn. Laat op keukenpapier uitlekken.
Meng de ingrediŽnten voor de saus.
Heet serveren met kanin (gekookte rijst).