Kare Kare

(Vleesgerecht)

Ingrediënten
2 kg ossestaart in stukjes van ong. 5 cm
2 teentjes knoflook, gesnipperd
4 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels ui, fijngesnipperd
3 eetlepels bagoong (garnalenpasta, toko) of, indien niet verkrijgbaar, vissaus
1 aubergine, in stukken
400 gram kousenband of sperziebonen, in stukken
3 eetlepels pindakaas (ongezoet)

Bereiden
Kook de ossenstaart in 6 koppen water en 2 theelepels zout in ongeveer 1 uur gaar.
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui en de knoflook bruin. Schep het vlees uit de vloeistof en voeg toe aan het uienmengsel. Alles even roerbakken. Voeg de bagoong toe en roerbak nog 3 minuten. Doe alles weer in de pan met de vloeistof waarin het vlees gekookt is en laat 10 minuten sudderen. Voeg de aubergine en de sperziebonen toe en kook totdat deze gaar zijn. Zet het vuur klein en roer de pindakaas door de saus. Laat alles nog 5 minuten sudderen.
Serveren met rijst en extra bagoong.