Halo Halo

(nagerecht, 4 personen)

Ingrediënten
4 kopjes geschaafd ijs
4 eetlepels zoete Azuki boontjes (pot, toko)
4 eetlepels jonge kokos, in kleine blokjes (blik, toko)
4 eetlepels Jackfruit, in kleine blokjes (blik, toko)
4 eetlepels palmzaad, in kleine blokjes (blik, toko)
4 eetlepels mango, in kleine blokjes
4 eetlepels kiwi, in kleine blokjes
4 eetlepels gekleurde agar-agar, in kleine blokjes (blik, toko)
4 bollen (vruchten) ijs
Gezoete gecondenseerde melk (blik, toko)

Bereiden
Snij de ingrediŽnten in kleine blokjes (ong. 3 mm).
Vul 4 ijscoupes o.i.d. met geschaafd ijs.
Verdeel de rest van de ingrediŽnten erover met de bol Ijs er boven op. (In de Filippijnen gebruiken ze hiervoor paars Ubi-ijs, maar dat is hier nauwelijks verkrijgbaar: ander vruchtenroomijs is ook lekker).
Zet de melk er apart bij, zodat iedereen naar wens melk kan toevoegen.
Filipinoís zijn gek op dit nagerecht: het wordt door elkaar geroerd en opgelepeld.
Heerlijk verfrissend in de tropen (maar ook hier).