GULAMAN

(nagerecht)

Ingrediënten
3 theelepel gelatinepoeder of 2 theelepels agar-agar poeder
3 dl lauw water
150 g suiker
250 g in stukjes gesneden vers fruit (ananas, banaan, mango, kiwi, etc)
krap 1 dl melk

Bereiden
Breng krap 1 dl water aan de kook en los de gelatine al roerende hierin op. Voeg het lauwe water toe en roer weer grondig om.
Los agar-agar op in water met suiker, breng aan de kook en laat 1-2 minuten koken.
Los de suiker al roerende op in de warme gelatineoplossing en giet een beetje in licht ingevette aparte puddingvormpjes met een inhoud van 1 dl. Een laagje van 3 mm is voldoende.
Laat de gelatine opstijven, leg er dan de stukjes fruit op en vul aan met warm gehouden gelatine. Laat koud worden en koel ze.
Klop de melk door de overgebleven gelatine en giet dit over de puddinkjes als ze stijf zijn. Laat weer opstijven en koelen.
Keer de puddinkjes op gekoelde borden en serveer ze direct.