Ginisang Giniling

(rundvleesgerecht)

Ingrediënten
1 kg mager rundergehakt
2 koppen aardappelblokjes
1 kop wortelblokjes
1 kop doperwten (diepvries)
1 rode paprika in blokjes
1 gele paprika in blokjes
1 flinke ui in blokjes
2 tomaten, zonder pitjes, in blokjes
8 teentjes knoflook, gepeld en fijngestampt
1 theelepel gemalen zwarte peper
2 eetlepels milde paprikapoeder
4 eetlepels lichte sojasaus (toko)
2 eetlepels vissaus (toko)
ma´solie

Bereiden
Verhit 4 eetlepels ma´solie in een pan en roer het paprikapoeder hierdoor zodat de olie rood kleurt. Let op dat de paprika niet verbrandt!
Bak in een pan het gehakt rul en bruin en giet het overtollig vet af. Voeg de knoflook toe en roerbak het geheel een drietal minuten.
Voeg vervolgens toe: ui, tomaat, zwarte peper en vissaus en laat alles op een matig vuur 2 minuten koken. Voeg aardappel, wortel, erwten en sojasaus toe. Roer goed door en doe het deksel op de pan. Laat 1 minuut sudderen. Voeg de ma´solie met paprika door een zeef toe en roer goed door. Deksel op de pan en 5 minuten laten sudderen. Voeg de paprikablokjes toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Deksel op de pan en nog 2 minuten laten koken.
Serveer rijst met daarop de Giniling.