Ginataang Manok

(kipgerecht)

Ingrediënten
3 eetlepels olie
kopje verse gember in dunne reepjes
1 kip (ongeveer 2 kilo) in stukken
Zout
Zwarte peper
2 blikjes kokosmelk 400 gram
1 pak (300 gram) diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt

Bereiden
Verhit de olie in een grote pan en voeg de gember toe. Blijf roeren totdat de gember een beetje bruin begint te worden. Neem de gember uit de olie en zet apart.
Voeg de stukken kip toe aan de olie en bak deze om en om goudbruin.
Voeg de gember toe en de kokosmelk. Breng aan de kook.
Leg een deksel schuin op de pan en zet het vuur laag. Laat de kip garen in ongeveer 30 minuten (van tijd tot tijd omdraaien). Het vlees mag niet meer roze zijn aan het bot.
Voeg de spinazie toe en roer deze door het gerecht.
Laat een 10-tal minuten mee warmen.
Breng op smaak met zout en peper.

Geniet van de ginataang (spreek uit: gienaa taa-ang).