Filipino Barbecue

(varkensvleesgerecht)

Ingrediënten
1 kg varkenshaas, in dunne plakjes gesneden
1 blikje 7-Up of Sprite
˝ kopje lichte sojasaus
2/3 kopje suiker
1 bol knoflook, fijngestampt
3-4 Siling Labuyo (thaise chili pepertje, toko) in de lengte doorgesneden
˝ kopje bananenketchup (toko)
satéstokjes

Bereiden
Mix de sojasaus met de suiker, knoflook, chili en 7-Up. Voeg het gesneden varkensvlees toe, meng alles goed en laat het 12 uur in de koelkast marineren.
Laat de satéstokjes ˝ uurtje weken in water.
Prik het vlees op de stokjes (in de lengte van de plakjes). Meng ˝ kopje marinade met ˝ kopje bananenketchup voor bestrijken.
Gril de stokje op de barbecue (medium vuur) gedurende 3 minuten per kant en bestrijk het vlees continu met een kwastje met de saus.
Als het vlees goudbruin is, serveren met Sawsawan (pittige azijnsaus), Toyomansi en Patismansi.

Sawsawan
Meng azijn met evenveel lichte sojasaus, wat fijn gesneden chilipepertje en wat fijn gesneden rode ui.

Toyomansi
Meng gelijke hoeveelheden lichte sojasaus en calamansisap (toko) of citroensap.

Patismansi
Meng gelijke hoeveelheden vissaus (toko) en calamansisap (toko) of citroensap.