Filipino Banana Cake

()

Ingrediënten
200 gr boter
200 gr suiker
3 grote geprakte bananen (mogen overrijp zijn)
2 eieren
2 zakjes vanillesuiker
300 gr bloem
zakje bakpoeder
theelepel zout
125 ml zure room

Bereiden
Verhit de over tot 160 graden Celsius.
Vet een cakeblik in met boter en bestuif met bloem.
Roer de boter zacht in een kom, voeg de suiker beetje bij beetje toe en klop met een mixer totdat de kleur licht is.
Voeg bananen, eieren en vanillesuiker toe en klop goed door.
In een andere kom de bloem goed mengen met bakpoeder en zout. Voeg dit bij het bananenmengsel en klop goed door. Voeg de zure room toe en klop door totdat alles goed gemengd is.
Doe het mengsel in het bakblik en bak 75 minuten in de oven of totdat een prikker droog uit de cake komt.
Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.