Embutido

(gevuld gehaktbrood)

Ingrediënten
(voor 8 personen)
1/3 kg gehakt half om half
2 blikjes ŕ 145 gram (netto) Weense (knak) worstjes
1 chorizo (Portugese salami)
1/3 kop rozijnen
˝ kop zoetzure augurkjes, fijngehakt
4 eieren losgeklopt
2 hardgekookte eieren
˝ kop geraspte belegen kaas
1 theelepel vetsin
5 sneetjes witbrood zonder korst, geweekt in koffiemelk
Zout, peper en suiker

Bereiden
Hak de worstjes en de chorizo fijn en meng alle ingrediënten (behalve de hardgekookte eieren) goed door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en suiker. Bestrijk een groot (dubbel) vel aluminiumfolie met boter, spreid het mengsel er op uit en leg in het midden plakken hardgekookt ei.
Rol het geheel op en maak een vaste rol (ook uiteinden goed afsluiten).
Bak het geheel met de sluitkant van de aluminiumfolie naar boven in een voorverwarmde oven (190 oC) gedurende ˝ uur. Controleer met een satéprikker of de embutido gaar is (mag niet vochtig zijn) anders langer bakken.
Laten afkoelen voor gebruik.
Embutido kan relatief lang in de folie in een koelkast worden bewaard, maar ook heel goed worden ingevroren (met de folie).
Embutido wordt normaal bij een buffet geserveerd.