Dinuguan

(varkensvleesgerecht)

Ingrediënten
(voor 4 personen)
kg varkensfricandeau, in kleine blokjes gesneden
200 ml azijn
1 grote ui, in ringen
theelepel gekneusde zwarte peperkorrels
zout
3 eetlepels bakvet
6 teentjes knoflook, gehakt
200 ml varkensbloed of 100 gram bloedworst
l water
Mespuntje oregano
1 theelepel ve-tsin (toko)
2 theelepels suiker
2 spaanse rode pepers, zonder pitjes, in ringetjes

Bereiden
Marineer het varkensvlees in de azijn met ui, peper en zout (ongeveer uur). Sauteer de knoflook in het bakvet, voeg het varkensvlees toe (met marinade) en breng aan de kook.
Leg het deksel op de pan en laat alles op een klein vuurtje koken (ongeveer 30 minuten) totdat het vlees gaar is en er bijna geen vocht meer in de pan is. Voeg het varkensbloed of de bloedworst toe en roer alles goed door elkaar
Voeg water toe, oregano, ve-tsin en suiker. Voeg de pepertjes toe. Laat alles nog 10 minuten sudderen.