Crema de Frutas (nagerecht)

Cake
Ingrediënten:
6 eieren
180 gram suiker
320 gram patentbloem
¼ theelepel zout
4 eetlepels gesmolten boter

Bereiden
Klop de eieren romig. Voeg de suiker toe en ga door met kloppen totdat de vloeistof dik is. Vouw de droge ingrediënten er in en de gesmolten boter.
Giet het deeg in een bakblik van ongeveer 20 x 30 cm en bak de cake in het midden van een voorverwarmde oven (175 gr C) in 15 minuten gaar.

Crème vulling
Ingrediënten
250 gram suiker
85 gram patentbloem
5 dl koffiemelk
2 ½ dl water
3 eierdooiers
2 eetlepels suiker

Bereiden
Meng de suiker en de bloem goed in een (steel)pan. Voeg de koffiemelk toe en het water. Zet op het vuur en blijf roeren totdat de vloeistof dik begint te worden. Haal de pan van het vuur en voeg de eierdooiers één voor één toe. Steeds goed roeren. Zet weer op het vuur en blijf roeren totdat de vloeistof weer dik wordt (niet laten koken!). Haal de pan van het vuur en laat de crème iets afkoelen. Roer de boter door de crème.

Gelatinemengsel
Ingrediënten
1 ½ eetlepel witte gelatinepoeder (of 6 blaadjes gelatine: voor ½ liter vloeistof)
100 ml water
1 blik fruit op sap (literblik)
250 ml water
½ eetlepel citroensap
6 eetlepels suiker

Bereiden
Week de gelatine in 100 ml water (blaadjes hierna uitknijpen). Het sap van het fruit mengen met 250 ml water, het citroensap en de suiker. Verwarm dit en voeg de gelatine toe. Zodra de gelatine is opgelost, van het vuur halen en laten afkoelen totdat de vloeistof dik begint te worden.

Opmaken
Snij de cake in repen van 2 ½ cm. Leg 5 repen vlak naast elkaar in een schaal. Bedek dit met een laagje crème en wat plakjes fruit. Nu weer een laag cake met daarop de rest van de crème. Decoreer met fruit uit blik.
Giet nu het gelatinemengsel erover.
Laat opstijven in de koelkast.