Cocido Baka

(rundvleesgerecht, 8 personen)

Ingrediënten
1 kg rundvlees (in stukjes gesneden, b.v. poulet)
2 zoete aardappelen, geschild, gehalveerd (toko)
3 kleine bananen
5 tenen knoflook, fijngehakt
16 eetlepels zwarte bonen, gekookt
5 tomaten, zonder zaadjes, gehakt
witte kool, in 4 stukken gesneden
16 eetlepels ui, grof gesneden
Olie
Zout
Peper
Vetsin

Bereiden
Doe het rundvlees in een pan met dikke bodem. Voeg water toe tot het vlees net onder staat. Breng aan de kook en laat sudderen totdat het vlees gaar is. Als het vlees bijna gaar is, de witte kool en zoete aardappel en banaan toevoegen. Koken totdat alles gaar is en opzij zetten. Zet het vlees en de groente apart en bewaar het kookvocht. Sauteer (roerbak) de knoflook goudbruin in wat olie. Voeg de ui, tomaat en zwarte bonen toe. Even sauteren en het vlees toevoegen. Voeg 2 koppen gezeefd kookvocht toe en de gekookte groenten. Breng op smaak met zout, peper en vetsin en kook nog even door. Warm serveren met rijst.