Chicken tinola

(voor 8 personen)

Ingrediënten
2 theelepels olie
4 teentjes geperste knoflook
1 theelepel fijngesneden gember
2 eetlepels gehakte ui
2 kippen van 1 kg, in stukken
1 eetlepel vissaus (toko)
750 ml water
1 kleine groene papaya in stukjes gesneden(toko)
1 dl. peperbladeren (toko)
1 eetlepel zout
1 theelepel Ve-tsin (toko)

Bereiden
Bak de knoflook in olie tot deze bruin is. Voeg de gember en de gehakte ui toe. Laat koken tot de ui en gember zacht zijn. Doe de stukken kip erbij en voeg de vissaus toe. Deksel erop en laat 10 min. rustig koken. Voeg het water toe en laat koken tot het vlees gaar is. Daarna de papaya er bij en laat het weer koken totdat de papaya ook gaar is. Als de pan van het vuur komt voegt men zout en Ve-tsin toe en ten slotte de peperbladeren.

Serveer met kanin