Calderetta (rundvleesgerecht)

Ingrediënten
½ kg rundvlees (lendenstuk) in blokjes gesneden
4 eetlepels azijn
10 zwarte peperkorrels, gekneusd
1 theelepel zout
2 teentjes knoflook, gekneusd
4 eetlepels (zonnebloem)olie
16 eetlepels ui, gesnipperd
8 eetlepels tomatensaus (gezeefde tomaten, pakje)
ongeveer 0,4 l kokend water
1 groene paprika, in reepjes gesneden
1 laurierblad
scheutje tabasco
klein blikje leverpastei

Bereiden
Marineer het rundvlees in een mengsel van azijn, peperkorrels, zout en knoflook gedurende 2 uur.
Neem uit de marinade, droog het vlees een beetje af en bak het in de olie. Voeg de ui toe en roerbak totdat de ui glazig is.
Voeg de tomatensaus en het water toe. Voeg de paprika toe, het laurierblad en een scheutje tabasco naar smaak.
Doe het deksel op de pan en laat alles op een klein vuurtje sudderen totdat het vlees gaar en mals is. Roer de leverpastei door de saus en laat nog 5 minuten doorkoken.
Serveren met rijst en eventueel andere gerechten.