Adobo Baboy

(vleesgerecht)

Ingrediënten
500 gram varkensvlees, in blokjes van 5 cm
4 eetlepels witte azijn
4 eetlepels lichte Japanse sojasaus
1 teentje knoflook, gehakt
snufje zout
½ eetlepel suiker
snufje gemalen peper
1 laurierblad
klein blikje ananas in stukjes, uitgelekt
3 eetlepels olie

Bereiden
Doe alles (behalve de ananas en de olie) in een pan, meng goed en laat 30 minuten staan.
Zet de pan met gesloten deksel op het vuur en laat een uurtje sudderen totdat het vlees gaar is.
Zeef het vlees en bewaar het kookvocht voor de saus.
Verhit de olie in een koekenpan (of wok) en bak het vlees mooi bruin. Doe het vlees in een serveerschaal.
Giet de olie uit de pan en doe het kookvocht er in, samen met de ananas. Breng aan de kook en laat wat inkoken totdat de saus wat stroperig wordt. Giet de saus over het vlees.