Nieuwsbrief December 2012

Beste vrienden van Help Education Tacloban,

Aan het einde van 2012 wil ik u graag de stand van zaken doen toekomen.

Een terugblik

2012 is, ondanks de crisis, toch weer een jaar geweest van groei. En dat alleen dankzij u.
Zoals we in de nieuwsbrief van januari schreven, hebben we in 2011 bijna 400 schoolpakketten kunnen uitdelen. In 5 jaar tijd zijn we gegroeid van 65 kinderen die we in ons programma hebben opgenomen naar bijna 400.

Maar zoals gezegd: er is nog steeds groei.
Dit jaar hebben we in de San Fernando aan 521 kinderen een schoolpakket kunnen geven.
Maar dat is nog niet alles. Omdat we in San Fernando nu ongeveer de “verzadigingsgraad” hebben bereikt (dat wil zeggen: het aantal kinderen dat écht onze steun nodig heeft), zijn we ook begonnen om in één van de arme wijken hetzelfde te doen. Deze wijk, Barangay 83 die de naam “Paraiso” (Paradijs) draagt, ligt in San Jose, een deel van Tacloban (vlak bij het vliegveld). De kinderen uit deze wijk gaan allemaal naar de lokale basisschool: San Jose Central School. Daar hebben we nu de eerste 35 kinderen van schoolspullen voorzien. Natuurlijk hopen we ook daar te kunnen gaan groeien.
In totaal hebben we voor ruim €3000,00 aan materialen uitgereikt aan 556 kinderen.
Zodra we foto’s binnen hebben zullen we ze op onze website publiceren.

Nu vraagt u zich af: en de projecten? Ja, ook daar zijn we mee bezig, maar het gaat moeizaam. We hebben voor de microbibliotheek een begroting binnengekregen en die viel reuze mee. Het bedrag was zelfs zeer laag te noemen (een paar honderd euro). Totdat we goed keken: ze hadden alleen een begroting gemaakt om de ruimte in te richten (boekenkast, een tafel en een paar stoelen). De boeken waren ze helemaal vergeten! Dus daar wordt nu aan gewerkt.
Ook de San Fernando school is nog aan het werk om een begroting op te stellen, maar die is nog niet binnen.

De blik vooruit

We hopen dat 2013 – net als 2012 – een jaar van groei mag zijn. Natuurlijk blijven we de kinderen van San Fernando school steunen (en de nieuwe eersteklassertjes bij ons verwelkomen), maar we hopen ook in Paraiso te kunnen groeien.
Daarnaast is het zo dat in 2013 de eerste leerlingen van onze stichting de school gaan verlaten!
Verder houden we de vinger aan de pols bij onze projecten.
Misschien hebben we ook nog iets aardigs voor u in petto. Beloven kan ik niets, maar er zijn wat ideetjes hier en daar tevoorschijn gekomen….
Mocht u overigens ideeën hebben om geld te kunnen inzamelen of verdienen voor onze stichting: laat het vooral horen!

Ten slotte

We hopen van harte dat we nog lang met dit werk door kunnen blijven gaan. We hebben ongeveer €3000,00 aan materialen kunnen uitreiken – het bedrag dat we ook binnen hebben gekregen. Nee, we hebben nog steeds geen overheadkosten (nou ja, we moeten de bank betalen, de kamer van koophandel, het hosten van de website, maar die kosten worden door de leden van de stichting gedragen, niet door de stichting zelf).
À propos: mocht u uw bijdrage voor 2012 nog niet hebben overgemaakt, graag even doen! En wilt u iets extra’s geven: merci!

Rest mij om u en de uwen een heel fijn en gezegend Kerstfeest toe te wensen en voor 2013 een goede gezondheid en veel voorspoed.

Dank u voor uw steun en hulp voor onze stichting. De kinderen in Tacloban zijn u een leven lang dankbaar. Ook namens hen: Fijne kerstdagen en een goed 2013!

Hub. van Kan
voorzitter Stichting Help Education Tacloban.