Nieuwsbrief december 2009

Beste vrienden van stichting Help Education Tacloban

Met deze nieuwsbrief willen we u graag op de hoogte brengen van de nieuwste ontwikkelingen van onze stichting.

Kerstkaartenactie

In samenwerking met Basisschool St. Martinus uit Gronsveld zijn we een kerstkaarten actie gestart. Kinderen van San Fernando Central School hebben kersttekeningen gemaakt en van de 7 mooiste hebben we kaarten laten drukken.

De kinderen van basisschool St. Martinus gaan deze setjes kaarten verkopen à €3,00 per setje. De opbrengst komt natuurlijk geheel ten goede van de kinderen in Tacloban. Een klein voorproefje ziet u hier:

7.jpg

3.jpg

2.jpg
1.jpg

4.jpg
6.jpg

5.jpg

Zoals u ziet: hele unieke kaarten met Filippijnse wensen (Maligayang Pasko is: Zalig Kerstfeest).

Natuurlijk kunt u deze kaarten ook kopen bij de stichting: een telefoontje of mailtje naar één van de leden is genoeg. U weet: voor €20,00 maakt een kind de basisschool helemaal af (6 leerjaren), dat is dus omgerekend 7 pakjes kerstkaarten.

Schoolmaterialen 2009

We hebben net geld overgemaakt voor schoolmaterialen voor de leerkrachten en de leerlingen. Behalve dat we de leerlingen die al een pakketje hebben, een aanvulling hierop kunnen geven voor een schooljaar, hebben we ook 100 kinderen van klas 1 (hier in Nederland zou dat groep 3 zijn) weer van een nieuw schoolpakket kunnen voorzien. Applaus voor u allen, beste vrienden, want u heeft dit mogelijk gemaakt! Zodra we foto’s etc. hebben van de uitreiking komen die op de website (en krijgt u natuurlijk van ons bericht)

Youbedo

Van Youbedo hebben we inmiddels de eerste donaties binnen: jullie hebben dus boeken gekocht. Blijven doen! Je hoeft niet te parkeren, door de regen te gaan, bonnetjes wegens foutief parkeren te krijgen etc.: via internet bestellen en de boeken komen thuis (en de donaties op onze bankrekening voor onze kinderen)

Volgend jaar

Een nieuw jaar, nieuwe uitdagingen.

We willen volgend jaar voor zeker 100 kinderen extra middelen hebben om ze de basisschool te laten afmaken, dat is dus 100 x €20,00 = €2000,00 extra. Helpt u mee? Weet u donateurs? Laat ze contact met ons opnemen of geef ons de adressen door: dan nemen wij contact op. De kids van Tacloban hebben u nodig!

Verder gaan Rebecca en ik met ons zoontje Anghelo naar Tacloban (op eigen kosten natuurlijk) en ook de school bezoeken. We hopen met veel verhalen en foto’s thuis te komen en die krijgt u dan te zien.

Maar eerst de feestdagen.

Op zoek naar een origineel kerstmenu? Kijk bij Rebecca’s recepten en maak een mooi Filippijns buffet. Succes verzekerd! Laat wel even aan uw gasten weten waar de recepten vandaan komen: www.hetfoundation.nl. Kunnen ze zelf ook koken en misschien donateur worden.

Verder willen we u allen en allen die u dierbaar zijn een heel mooie Kerst toewensen, een goed uiteinde van 2009 en een voortreffelijk en gezond 2010.

En heel veel dank aan allen die ons op welke manier dan ook ondersteunen.

Namens de docenten, schoolleiding en kinderen van de San Fernando Central School, namens het bestuur van HET:

Maligayang Pasko at Manigong Bagong Taon!

(Zalig Kerstfeest en een heel gelukkig Nieuw Jaar)