Nieuwsbrief juni 2009

Beste vrienden van stichting HET.

We hebben weer bericht gehad van onze contactpersonen in Tacloban City. De school is nog steeds verheugd over de hulp die wij als stichting kunnen bieden, ook al is die hulp (helaas) nog niet genoeg.

In hun brief schrijven ze:

Het schooljaar 2009 – 2010 is op 1 juni weer begonnen (de vakantietijd loopt in de Filippijnen vanaf Pasen tot rond begin juni: de heetste tijd van het jaar). Op het moment is men bezig om het hoofdgebouw te repareren dat gedeeltelijk was verwoest door een tyfoon. (dit was te zien op de foto’s van de sportdag van 2008 op de website). De docenten waren blij om me weer op school te zien en natuurlijk hopen ze weer op ondersteuning van stichting HET.

Binnenkort ga ik terug naar de school om te controleren hoe het gaat met de leerlingen die in het verleden een schoolpakket hebben ontvangen. Waar nodig worden die pakketten aangevuld. We hebben nog wat schoolmaterialen voor leerlingen en docenten op voorraad en zullen dit, waar nodig, inzetten. We hebben ook wat materialen van het stedelijk schoolbestuur gekregen en ook dat zal worden ingezet. Binnenkort zullen we ook een lijst opsturen met de wensen voor het komend schooljaar.

We hebben ook foto’s meegestuurd: wellicht dat die op de website kunnen worden geplaatst. Het zijn een paar foto’s van projecten van afgelopen schooljaar. Ik had meer foto’s, maar mijn kleindochtertje heeft helaas mijn camera laten vallen en nu zijn de foto’s helaas weg (en de camera kapot).

De school zendt, namens docenten en leerlingen, heel veel groeten naar iedereen die bijdraagt aan de stichting HET.

Ook stuur ik jullie de hartelijke groeten van Mevr. Pulga en van mij,

Mevr. Linda Villarin

Op de foto’s (zie website) zijn projecten te zien waar de kinderen van San Fernando Central School aan werken. Zo hebben ze de eerste prijs gewonnen met het project “schooltuin”:  hun tuin had de hoogste opbrengst aan groenten en fruit van alle scholen van de regio! Een mooie prestatie.

Zodra we weer nieuws hebben laten we jullie dit uiteraard horen.

Het is fijn om zoveel vrienden te hebben die onze stichting, en daarmee de kinderen van San Fernando Central School, een warm hart toedragen. Heel veel dank hiervoor. Graag willen we onze vriendenkring uitbreiden, dus als u nog mensen of bedrijven weet: maar ze warm voor ons werk of laat het ons weten: dan nemen wij met hen contact op.

Met veel dank en vriendelijke groeten,

Hub. van Kan
voorzitter