Nieuwsbrief oktober 2008

Nieuwsbrief stichting Help Education Tacloban
1 oktober 2008

Beste vrienden van HET,

Het is alweer een tijdje geleden dat u van ons hebt gehoord. Inmiddels zijn er een aantal zaken waarvan we u graag op de hoogte willen brengen.

ANBI erkenning
De stichting Help Education Tacloban heeft van de Belastingdienst de ANBI erkenning gekregen. Deze erkenning (Algemeen Nut Beogende Instelling) houdt in dat u giften, die aan een instelling met deze erkenning geeft, als aftrekpost opgegeven kunnen worden bij uw belastingaangifte. Dit is namelijk een wijziging sinds 1-1-2008 (voorheen konden alle giften worden aangemerkt als aftrekpost).

Zie voor verdere informatie http://www.anbi.nl en http://www.belastingdienst.nl/particulier/giften/

Schoolmaterialen
Ook dit jaar hebben we weer kinderen en docenten kunnen helpen met schoolmaterialen.
Vorig jaar konden we voor 65 kinderen een schoolpakket samenstellen en dit jaar hebben we dit bijna kunnen verdubbelen: 125 kinderen ontvangen een schoolpakket.
Daarnaast hebben we voor de docenten ook weer lesmaterialen kunnen kopen. En daarbuiten hebben we voor de gehele school iets extra’s kunnen doen. Zo zijn een paar globes aangeschaft en voor de centrale hal een karaoke speler. Deze karaoke speler kan ingezet worden bij feestelijke gelegenheden zoals het kerstfeest, maar ook als geluidsinstallatie bij toneel en dans, tijdens de gymles en bij vergaderingen. Een allround gebruik dus en dat voor nog geen €100,00.
Binnenkort zullen we u verder op de hoogte brengen van deze actie, hopelijk met leuke foto’s.

Spin-off
Onze stichting helpt nu ruim een jaar de San Fernando Central School in Tacloban city. Inmiddels heeft dit gezorgd voor een aantal nieuwe acties, zogenaamde spin-offs. Wat is er zoal gebeurd?

  1. Gepensioneerde docenten hoorden dat wij de school helpen met les en leermaterialen. Dat waarderen ook zij, maar tegelijkertijd kwam de vraag bij hen op: waarom doen wij eigenlijk niets. Resultaat is dat een aantal gepensioneerde docenten (allemaal vrouwen) op eigen kosten (en hun pensioen is echt niet zo groot) dagelijks een extra maaltijd koken voor de kinderen uit de laagste klassen, zodat die een betere voeding krijgen.
  2. De docenten hoeven nu niet meer hun eigen schoolmaterialen te kopen (krijt, papier, pennen etc.) Maar het geld dat ze hiermee uitsparen zetten ze in voor extra projecten voor de kinderen.
  3. De burgemeester van Tacloban City, Alfred Romualdez, heeft ook van onze stichting en haar werk gehoord. Natuurlijk kon hij niet achterblijven (ook natuurlijk in het kader van de verkiezingen) en heeft hij alle leerlingen van San Fernando Central School een schooltas cadeau gedaan.

Nieuwe donateurs
Zoals u ziet zijn we groeiende als stichting. Dankzij uw medewerking kunnen kinderen in Tacloban naar school gaan en hebben ze een kans op een betere toekomst.
Natuurlijk zijn we er nog lang niet en hebben we veel hulp nodig. Want deze school heeft 65 klassen met zo’n 55 leerlingen per klas en die komen allemaal uit arme gezinnen.
Weet u nog mensen die ons kunnen helpen als donateur? Weet u bedrijven die ons met donaties kunnen helpen? Probeer hen te werven! En als u dit zelf niet kunt of wilt, neem dan contact op met ons. Dan zullen wij deze mogelijk toekomstige donateurs benaderen.
Alvast bedankt voor uw inzet!

Uw donatie
Velen van u doneren door middel van een automatische overschrijving.
Degenen die dat (nog) niet doen willen we verzoeken om te controleren of u uw bijdrage voor 2008 al heeft overgemaakt. Onze hartelijke dank. (ons bankrekeningnummer is: Rabobank, 1563.50.637, t.n.v. HET foundation)

Vragen
Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dat kan via email (info@hetfoundation.nl) of telefonisch (043-4087054)