Nieuwsbrief Maart 2008

Nieuwsbrief stichting Help Education Tacloban
Maart 2008

Beste vrienden van HET,

Even een klein nieuwsbriefje van onze stichting.
Uit Tacloban hebben we vernomen dat alles goed gaat op de school.
De docenten zijn nog steeds blij dat we onderwijsmaterialen ter beschikking hebben gesteld en hebben extra (eigen) geld in schoolprojecten gestoken, zoals in het tuinier project. Hier leren kinderen groenten en vruchten verbouwen.

Verder hebben we de website wat aangepast.
Zo vindt u onder de knop “Links” een kopje met Wetenswaardigheden Filippijnen. Hier vindt u een link (www.philippines.hvu.nl) naar een website van een docent van de Hogeschool Utrecht. Deze website geeft veel informatie over de Filippijnen in al zijn aspecten: van planten tot geschiedenis en van vervoer tot het ontstaan van de Barong (de Filippijnse tegenhanger van het kostuum).

Het meest opvallend is natuurlijk op de homepage van onze website “Rebecca’s Recepten”.
Vanaf nu wordt elke maand een Filippijns recept gepubliceerd. We zijn deze maand begonnen met 3 stuks, zodat u al een complete maaltijd op tafel kunt zetten.
In de Filippijnen bestaat een maaltijd altijd uit rijst (kanin) met een of meerdere vlees- vis- en/of groentegerechten. Hoeveel hangt af voor wie de maaltijd bedoeld is, hoeveel mensen er komen en voor welke gelegenheid er gekookt wordt.
Mijn vrouw Rebecca heeft de recepten allemaal al gekookt en, indien nodig, enigszins aangepast omdat niet alle ingrediënten hier verkrijgbaar zijn. Maar het meeste kunt u kopen bij de betere toko en op de grotere markten (zo staat in Maastricht op vrijdag altijd een grote kraam met exotische groenten en fruitsoorten).
Veel plezier met het koken en natuurlijk masarap na kainan (smakelijk eten).

En natuurlijk wil ik u verzoeken om reclame te maken voor onze stichting bij familie, vrienden en kennissen. De kinderen van San Fernando in Tacloban kunnen onze hulp hard gebruiken. Hoe meer donateurs en vrienden onze stichting heeft, des te meer kinderen hebben kans op een betere toekomst. Want voor €21,- kan een kind de basisschool afmaken!
En ook belangrijk: stichting HET heeft géén overheadkosten, dus elke gedoneerde Euro komt gegarandeerd bij ons doel terecht.